top of page

SAĞLIKLI OYUNCAK NEDİR?


Son dönemde yapılan araştırmalara göre son 50 yılda çocuklarda kanser, astım, dikkat kaybı bozukluğu, alerjiler ve otoimmün ve diğer hastalıkların arttığı görülmüştür.


Dünyanın içinden geçtiği sağlıkla ilgili küresel sorunları da göz önünde bulundurursak, çocukların gelişiminde büyük öneme sahip olan oyuncakların da sağlıklı diyebileceğimiz niteliklere sahip olması son derece önemlidir.


Bu hastalıkların artmasında değişen yaşam şartları, tarım ve günlük yaşantımızda kullandığımız ürünlerdeki kimyasalların miktarı etkili olmaktadır.


Özellikle bebeklerin derilerinin ince olması nedeniyle kimyasallara karşı vücutları daha geçirgendir ve vücutlarında biriken kimyasal miktarı da daha fazladır.


Yüzde yüz sağlıklı malzemeler kullanılarak üretilen oyuncaklar; çocuklara tahtanın sıcaklığını, ipin yumuşaklığını, derinin dokusunu, doğanın sunduğu kaynakların insan dokunuşuyla

nasıl başka formlara dönüştüğünü keşfetme fırsatı da sunuyor.

Özellikle çocukların herşeyi ağızlarına götürdükleri 0-3 yaş döneminde doğal ahşap oyuncakların ve yüzde yüz pamuk iplerinin kullanılması çocuk sağlığı açısından daha uygundur.


Yemekler ve kıyafet seçimlerinde nasıl organik olanlar sağlık açısından tercih ediliyorsa, oyuncaklarında organik olanını tercih etmek gerekiyor.

bottom of page